spot assortiment

Assortiment

Roben Meat is gespecialiseerd in de import van vlees van buiten de EG:

  • Vers en bevroren rundvlees, bevroren lams- en schapenvlees en bevroren gevogelte vanuit Zuid-Amerika (in het bijzonder vanuit Brazilië, Argentinië en Uruguay)
  • Lams- en schapenvlees en rundvlees vanuit Nieuw-Zeeland

Daarnaast werken we samen met verschillende importeurs binnen de EU zodat we altijd in staat zijn in te spelen op actuele vraag en een breed assortiment aan kunnen bieden.

Vele voordelen
Vlees uit Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland brengt veel voordelen. Om te beginnen zijn er de klimatologische omstandigheden die optimaal zijn voor het dierwelzijn, de groei van het dier én voor de verbouw van de belangrijkste voedingsingrediënten. Er is enorm veel kennis en ervaring door voortdurende specialisatie en ontwikkeling met als gevolg dat de omstandigheden steeds beter op elkaar afgestemd zijn.

De productie van rundvlees en lams- en schapenvlees is meer extensief terwijl dit in Europa over het algemeen op een intensievere wijze gebeurt en minder milieuvriendelijk. Het feit dat de invoer van vlees in de EU sterk is gereguleerd door ingestelde quota en invoerrechten zegt al genoeg over de verschillen in productiekosten. Dit alles leidt tot een perfect stuk vlees met een optimale prijs/kwaliteitverhouding en beschikbaarheid.